HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Króm, a fogyókúrák és a testépítés alapvető nyomeleme

2017.02.22. 10:24 Brigante

A króm ásványi anyag, úgynevezett nyomelem, ami azt jelenti, hogy szervezetünkben nagyon kis mennyiségben található meg. Amelyről az 1950-es években derült ki, hogy szervezetünknek nagyon is szüksége van rá, számos funkciót lát el, pl. hozzájárul a cukornak a véráramból a sejtekbe történő szállításához is. Jelentős szerepet tölt be a vércukorszint-szabályozásában, emiatt sikeresen alkalmazható például cukorbetegek diétás kezelésének kiegészítésére.

Emellett elősegíti az inzulin (vércukorszint-szabályozó) hormon termelődését és szintjének beállítását. Az inzulinnal együtt elengedhetetlen alkotórésze a szénhidrát anyagcserének, ezenkívül segít a szervezetben eljuttatni a fehérjéket oda, ahol szükség van rájuk.

A krómhiány instabil vércukorszintet eredményezhet és sok tünetet válthat ki, pl.: fáradékonyság, nyugtalanság, ingerlékenység, erős sóvárgás főleg édes ételek fogyasztása iránt.

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: magyar táplálkozás betegségek egészség fogyás recept lelki egészséges gyógyító króm kezelése ásványi ásványanyagok fogyasszunk

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr7512281481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása