HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Fűszernövények tartósítása - Szárítás, fagyasztás

2011.09.14. 09:02 Brigante

Szárítás céljából, téli felhasználásra a leg­több fűszernövényt bimbós korában, virágja kibomlása előtt érdemes leszedni - általában májusban vagy júniusban. Ilyenkor a legfino­mabb a növény íze. A fűszerszürethez meleg, száraz reggelen lásson hozzá, amikor a harmat felszikkadt, de a nap még nem tűz túl hevesen. Ez az a pil­lanat, amikor a növény illóolaj-tartalma a leg­magasabb. Óvatosan szüreteljen, egyszerre csak egyfélét, és ne sajnálja a fonnyadt és száraz leveleket eldobni...

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: dolgok fűszernövény fűszer konyhai fűszernövények használata tartósítása szárítása

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr483226108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása