A füge évezredek óta ismert gyümölcs, az Égei–tenger vidékén már időszámításunk előtt 2000 évvel is termesztették. Az ókorban fontos élelmiszer volt, hisz magas cukor tartalma miatt sokáig eláll. A rómaiak ételeik édesítésére használták, a görög atléták „doppingszere” volt, a birkózók erejük növelésére ették.
Gyógyító Gyümölcsök - A Füge
2010.12.06. 19:29 Brigante
Szólj hozzá!
Címkék: gyümölcs táplálkozás füge egészség életmód vitamin egészséges gyógyító b6 b1
A bejegyzés trackback címe:
https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr212497753
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
