A fekete teában sok, az antioxidánsok csoportjába tartozó polifenolt tartalmaz. Ezek az anyagok megkötik, hatástalanítják a szabadgyököket, amiknek sejtkárosító hatásuk van. A polifenol egyik fajtája akadályoza az olyan enzimek működését is, amik nem pozitív folyamatokat indíthatnak el az emberi szervezetben.
A fekete tea, mint antioxidáns hatású élelmiszer
2010.10.08. 18:17 Brigante
Szólj hozzá!
Címkék: zöld egészség fekete életmód tea antioxidáns hatású
A bejegyzés trackback címe:
https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr662356759
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.