HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

A „szívbarát” margarin avagy egészséges-e a margarin

2010.09.29. 18:11 Brigante

A koleszterinnel kapcsolatos általános tévismeretet a margarin gyárosok használták ki hatalmas piacok megteremtésére azzal, hogy a margarin sokkal egészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint.  Mindenek előtt is, a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcsere egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet.

Tovább a cikk folytatásához>>

2 komment

Címkék: táplálkozás egészség életmód étkezés egészséges szívbarát margarin hatásai

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr92332766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

napvandor 2010.10.06. 15:10:44

Sziasztok! Bár én nem vagyok egy nagy táplálkozási guru, és keveset tudok a különféle ételekről, inkább az ínyenc dolgokat szeretem és leginkább az utazási témákat. :) De muszáj volt erre reagálnom, mert ez a Litsek cikk akkora hülyeségeket tartalmaz. Én Portugáliában találkoztam egy séffel, aki egy étteremben a szemem előtt készített margarint kézzel és elmondta, hogy az emberek egy csomó hülyeséget mondanak erről a szerencsétlen margarinról. Szóval jeges vízben összekevert egy csomó finom olajat meg és kész is volt a margarin. Ennyit arról, hogy a szappanfőzéshez hasonlóan csinálják a margarint. Ja és tuti kíváncsi lennék arra, hogy melyik vajas cég bérelte fel ezt a Litseket :)))
www.youtube.com/watch?v=1WWaujOu1kM&feature=related (egy kis érdekesség)
Szerintem mindenki egye azt, amelyiket szereti, én vajat is meg margarint is, mikor mihez van kedvem...

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2010.10.18. 20:40:45

@napvandor:

nekem ez a szakmám... szerintem, tudom, hogy mit írtam...

Nem a kisüzemi házi margarin készítésről beszélek hanem arról, hogy a nagyiparban (amit nap mint nap látok, láttam), hogyan történik...
süti beállítások módosítása