HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Fülfájás: fájdalomcsökkentő módszerek

2009.08.24. 19:33 Brigante

A fülfájás éjszaka a legkínzóbb, és nem csak azért, mert ilyenkor körülményesebb orvosi segítséghez jutni.
Felnőtteknél és gyerekeknél egyaránt a fülfájás leggyakoribb oka a garatot a dobüreggel összekötő Eustach-kürt vagy fülkürt elzáródása. A megfázás, a homlok és arcüreggyulladás és az allergia csak súlyosbítja a betegséget.
Nappal az ember magasan tartja a fejét, és a fülkürtön akadálytalanul tud áramlani a levegő. Rágáskor vagy nyeléskor a megfelelő izmok kinyitják a garat és a középfül közötti levegőáramlást biztosító járatot. Éjszaka azonban a helyzet megváltozik. Elalváskor még nincs különösebb baj, később azonban, a spontán nyelések gyakoriságának csökkenésével a fülkürt egyre ritkábban nyílik, a középfülben vákuum lép fel, melynek hatására a dobhártya befelé szívódik. A kísérő fájdalom éjfél felé már annyira erős, hogy a beteg felébred és a pokol minden tüzét a fülében érzi.

 

Az alábbi linken 12 hasznos tanácsot találhat a fülfájás kezelésére:

Fülfájás: fájdalomcsökkentő módszerek

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód fül fülfájás gyógymódok otthoni fájó

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr351335538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása