Szárítás céljából, téli felhasználásra a legtöbb fűszernövényt bimbós korában, virágja kibomlása előtt érdemes leszedni - általában májusban vagy júniusban. Ilyenkor a legfinomabb a növény íze. A fűszerszürethez meleg, száraz reggelen lásson hozzá, amikor a harmat felszikkadt, de a nap még nem tűz túl hevesen. Ez az a pillanat, amikor a növény illóolaj-tartalma a legmagasabb. Óvatosan szüreteljen, egyszerre csak egyfélét, és ne sajnálja a fonnyadt és száraz leveleket eldobni...
Fűszernövények tartósítása - Szárítás, fagyasztás
2011.09.14. 09:02 Brigante
Szólj hozzá!
Címkék: dolgok fűszernövény fűszer konyhai fűszernövények használata tartósítása szárítása
A bejegyzés trackback címe:
https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr383226108
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.