HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

ÉGÉSI SÉRÜLÉSEK, FORRÁZÁS OTTHONI KEZELÉSE

2011.07.05. 12:10 Brigante

Az égési sérülések többsége otthon következik be, ahol általában forró víz, olaj vagy zsír kerül a bőrre. A bőrnek csupán a külső rétegét (a felhámot) érin­tő, első fokú égési sérülés esetén bőrpír és -érzé­kenység, valamint duzzanat jelentkezik. Nyílt láng és gőz a felhám alatt az irhát is károsíthatja. Az ilyen másodfokú sérülése­ket erősebb fájdalom és hólyagosodás kíséri. A har­madfokú égés eleinte nem fáj, hiszen a bőr teljes egé­szében, az idegvégződések­kel együtt roncsolódik; a bőrfelület elszenesedett, illetve viasszerű. Azonnali kórházi ellátást és kezelést igényel.

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: sérülés égés gyógyítás égési kezelése forrázás gyógyítása

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr483041337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása