HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Napégés kezelése

2011.07.02. 14:27 Brigante

A túlzott ultraibolya (UV-) sugárzás károsítja a bőrt. A leégést kiváltó napsugár­zás mennyisége egyénen­ként változó a bőr pigment-­tartalmának és a melanin-termelés fokozásának képességétől függően. A le­égések többsége első fokú égési sérülés, s olykor nap­szúrással párosul. Egyes esetekben láz, hidegrázás, gyengeség lép fel. A fájda­lom 4 órával a behatást követően tetőzik, 2-3 napig tart, és 5-7 nap múlva a bőr hámlani kezd. A súlyos égés duzzanattal, hólyago­sodással jár. Ismételt leégés hatására a bőr gyorsabban öregszik, megnő a bőrrák kockázata. A világos hajú és bőrű emberek nagyobb veszélynek vannak kitéve. Gyógyszerek is fokozhatják a fényérzékenységet. Nézzük meg, mivel érdemes védekezni leégés ellen.

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: betegségek után ellen napszúrás szolárium bőrápolás szerek napozás kezelése napégés leégés utáni napsugárzás

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr683032552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása