Szacharin: a legrégebben, már 1879 óta ismerjük ezt a szintetikus anyagot. A cukornál több, mint 500-szor édesebb. Hátránya, hogy az általa keltett édes íz a szájban hosszan megmarad, savas kémhatású ételek főzése közben pedig könnyen bomlik, és kesernyés, fémes ízt ad. Ciklamát: nagyon elterjedt édesítőszer, fehér, kristályos por, aminek előnye, hogy nincs a szacharinhoz hasonló utóíze
Mesterséges édesítőszerek
2010.10.19. 19:51 Brigante
Szólj hozzá!
Címkék: egészség életmód mesterséges dolce édesítő hátránya szerek aszpartam vit szacharin ciklamát előnye canderel glukonon aceszulfamát nutrasweet süssina
A bejegyzés trackback címe:
https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr222384450
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.