HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Mesterséges édesítőszerek

2010.10.19. 19:51 Brigante

Szacharin: a legrégebben, már 1879 óta ismerjük ezt a szintetikus anyagot. A cukornál több, mint 500-szor édesebb. Hátránya, hogy az általa keltett édes íz a szájban hosszan megmarad, savas kémhatású ételek főzése közben pedig könnyen bomlik, és kesernyés, fémes ízt ad. Ciklamát: nagyon elterjedt édesítőszer, fehér, kristályos por, aminek előnye, hogy nincs a szacharinhoz hasonló utóíze

Tovább a cikk folytatásához>>

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód mesterséges dolce édesítő hátránya szerek aszpartam vit szacharin ciklamát előnye canderel glukonon aceszulfamát nutrasweet süssina

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr532384450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása