HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Orrvérzés: 16 vérzéscsillapító javaslat

2009.09.14. 11:36 Brigante

Az ember csak akkor ébred rá, hogy milyen sok vér kering a fejében, amikor vérzik az orra. Az orrban csupán hajszálerek futnak, de azokban is roppant sok a vér.
A Zabhegyező című regény sokak számára emlékezetes, cinikus hőse, Holdén Caulfield is elcsodálkozott ezen. Az a balegyenes, amit a szobatársa mért az orrára, távolról sem kápráztatta el annyira, mint az arcán lefelé folyó vér mennyisége.
„Életemben nem láttam ennyi kiontott vért”, mondta a szabadszájú ifjú hős.
„Ellepte a vér a számat, az államat, de még a pizsamámat és a fürdőköpenyemet is. Egy kicsit megijedtem, de inkább lenyűgözött. Attól a rengeteg vértől kemény fickónak éreztem magam.”
Caulfield valóban kemény fickó volt, de azért elég szokatlan házi gyógymódot választott: a szomszéd szobában lakó Ackley-vel ült le kanasztázni. A szakértők ennél gyakorlatiasabb ötletekkel szolgálnak.
Az ő javaslataik szinte bármilyen eredetű orrvérzésen segítenek, akár a téli kiszáradás okozta fokozott érfalsérülési hajlamból adódik, akár a magas vérnyomás vagy az érelmeszesedés egyik jele, akár csak azért következik be, mert egy kíváncsi gyerek oda dugta be az ujját, ahová nem kellett volna.

Nézzük tehát a tanácsokat orrvérzésre:

Orrvérzés: 16 vérzéscsillapító javaslat

Szólj hozzá!

Címkék: egészség orr életmód gyógymódok otthoni orrvérzés vérző csillapítása

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr961380788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása