HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Menstruáció előtti szindróma: 19 módszer a tünetek kezelésére

2009.09.08. 12:47 Brigante

Ezt a dolgot úgy képzelje el, mint a biológiai hadviselést, melynek csatái egy női testben zajlanak. Minden hónapban, mintegy két héttel menstruációjának kezdete előtt a szembenálló felek, az ösztrogén és a progeszteron gyülekezni kezdenek. Ezek a menstruációs ciklust szabályozó női nemi hormonok normális körülmények között egymást segítve dolgoznak. A baj akkor lép fel, amikor az egyik megpróbál túltenni a másikon.
Némelyek a nemi hormonok ingadozásából mit sem vesznek észre; a progeszteron és az ösztrogén békésen kiegyeznek, mielőtt még bármelyik fél kardot rántana. Mások viszont nem ilyen szerencsések. Akad olyan nő, akinek az ösztrogénszintje felszökik, s ettől szorongó és túlérzékeny lesz. Másoknak meg a progeszteronszintje nő a kelleténél magasabbra, s ettől depresszióssá és kimerültté válnak.
A csata napokig is eltarthat. Ilyenkor a hasa felpuffad, úgy érzi, mintha hízott volna valamennyit, fáj a feje és a háta, pattanások jelennek meg az arcán, allergiás tünetektől szenved, a melle pedig iszonyúan érzékeny. A tünetek előfordulhatnak így együtt, de az is lehet, hogy csak egyik vagy másik jelentkezik. A hangulata ok nélkül változhat, az eufóriától egészen a depresszióig, betegesen kívánja az édességet. Azután a csapatok takarodót fújnak, visszatér a nyugalma, és végre megjön a havivérzés.
A menstruáció előtti feszültség - elegánsan a premenstruációs szindróma (PMS) -egyes feltételezések szerint a 20 és 50 év közötti, fejlett országokban élő nőknek egyharmadát, de akár a felét is érinti. Bizonyos tényezők, például az, ha valaki sok gyereket szült, vagy ha férjnél van, növeli a PMS kockázatát.
Kutatók megállapították például, hogy a PMS a válások egyik gyakori oka. A bajra való hajlam öröklődik.
A PMS-sel küszködő nők közül sem mindegyiknél jelentkeznek azonos tünetek, és a kellemetlenség sem egyformán intenzív. A különböző kezelésekre sem egyformán reagálnak a betegek. Ahhoz, hogy az ön tüneteit a legeredményesebben kezelhessék, több módszerrel kell megpróbálkozni.

Nézzünk néhány jó tanácsot a PMS enyhítésére:

Menstruáció előtti szindróma: 19 módszer a tünetek kezelésére

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód szindróma előtti gyógymódok otthoni menstruáció pms premenstruációs

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr611368410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása