HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Mi is az az Alagút szindróma

2009.08.02. 17:19 Brigante

15 kezelési mód az csukló alagút-szindrómára

Ha éjszaka felébreszti a kezében és a csuklójában minden nyilvánvaló ok nélkül fellépő zsibbadás, a csuklójában és a kezében jelentkező fájdalom vagy ehhez hasonló tüneteket tapasztal, valószínű, hogy csuklóalagút szindrómája van.

Ez a betegség nem egyik napról a másikra alakul ki: a kéz és a csukló hosszú ideig történő ismételt túlerőltetése miatt bekövetkező sérülés. A csuklókban, kezfejben, kezekben több ideg és ín fut. Ha a kezét túlerőlteti, amikor ír, gépel vagy kalapál, az inak megduzzadnak és nyomják az itt futó, a tenyeret és a középső ujjakat beidegző, mozgató ideget. Az ered, egy mény: erős fájdalom. Az Ön csuklójában, amikor az inak megduzzadnak, a fájdalom ad jelzést. Nőknél a betegség kétszer olyan gyakori, mint a férfiaknál. A betegek átlagéletkora az első fájdalmak megjelenésekor negyven és hatvan év között van. A neurológus és belgyógyász doktorok szerint: ez a betegség általában az egyik kezet érinti, de jelen lehet mindkettőben. Néha az érintett kéz elzsibbad, bizsereg, vagy úgy érzi a beteg, mintha apró lüktetne szurkainak. Általában a hüvelyk- és a mutatóujj környékén lehet érezni, de az is előfordul, hogy az egész kézen megjelenik. Amint érzi a bizsergést, meg kell próbálni enyhíteni, mielőtt a helyzet rosszabbodna. Az alábbiakban néhány tanácsot adok az űjcsont alagút-szindrómában szenvedőknek.

Ha többet akarsz olvasni a gyógymódokról itt megtehetted:

15 kezelési mód az csukló alagút-szindrómára

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyógymódok otthoni csukló alagút szindróma

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr451283462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása