HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Hasmenés: 10 módszer a kezelésére

2009.08.26. 21:13 Brigante

A heveny hasmenés a szervezet egyik leghatékonyabb védekező mechanizmusa, mivel elősegíti az ártalmas anyagoknak az emésztőrendszeren való távozását.
Az adott pillanatban a hasmenés kellemetlen lehet, de nem véletlenül hangsúlyozzák az orvosok, hogy jobb a dolgoknak szabad folyást engedni, mintsem gátat szabni a remélhetőleg csak rövid ideig tartó áradatnak.
Korábban hasmenés esetén az orvos rögtön valamilyen székletfogó szert írt fel, a mai gyakorlat viszont a méregtelenítés természetes lefolyásának ad szabad utat.
Nem javasolt a heveny hasmenés mesterséges csillapítása hacsak valamilyen különleges ok nem áll fenn, mondjuk a szenvedő alanynak fontos tárgyalása van a kritikus órákban. A széklet gyors távozása ugyanis egyúttal a hasmenést előidéző okok gyors megszűntét is jelenti. Az elmondottak értelmében az alábbi, a hasmenés elfojtására vonatkozó tanácsok is inkább olyan esetekre vonatkoznak, amikor valamilyen más, elsőbbsége élvező indok miatt a gyomor rapid öntisztulása későbbre halasztandó.


Az alábbi linken találhat 10 otthoni módszert a hasmenés enyhítésére:

Hasmenés: 10 módszer a kezelésére

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód hasmenés gyógymódok otthoni

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr261340637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása