HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Gyomorégés: 17 lehetőség a tűzoltásra

2009.08.26. 14:03 Brigante

Tegye le ezt a könyvet, fusson a hűtőhöz, készítsen két szalámis szendvicset, vastagon vajjal megkenve, a tetejére rakjon paradicsomot és piros paprikát. Igyon egy-két pohár sört, majd vegye elő a péntek estéről megmaradt hideg pizzát. Ha mindezt felfalta, kínálja meg magát csokoládéöntettel gazdagon meglocsolt jégkrémmel. Ne felejtse el a kávét sem, extra tejszínhabbal. Kapja be az egészet olyan gyorsan, amennyire csak tudja. Aztán siessen vissza.
Kész van?
Rendben, most már itt az ideje, hogy a gyomorégésről beszélgessünk egy keveset.
Hogy mi a gyomorégés? Várjon pár percet és megtudja.
Mi okozza? Számos dolog, de leggyakrabban a savas reflux. Ilyenkor az emésztőnedvek (a gyomornedv, mely normális körülmények között a gyomorban található) egy része visszafolyik a szájat a gyomorral összekötő nyelőcsőbe. A gyomornedv tartalmaz sósavat. Ezt a maró anyagot a férnek tisztítására szokták használni. Amíg azonban a gyomor rendelkezik védőborítással, addig a nyelőcsőben nincs ilyen. Ezért van az, hogy a felfelé jutó gyomornedv éget. Néha olyan erős a fájdalom, hogy azt hiszi, talán szívinfarktusa van.
Mi okozza a gyomornedv nyelőcsőbe kerülését? Kitalálta: a leggyakoribb, bár nem az egyedüli ok a hűtőszekrény ellen intézett huszárroham.
Mindazon szenvedők kedvéért, akik szeretnének egy kicsit többet megtudni erről a betegségről, és arról, hogy hogyan kell a tüzet eloltani, íme néhány jó tanács.

Az alábbi linken talál 17 jó tanácsot a gyomorégés otthoni kezelésére:

Gyomorégés: 17 lehetőség a tűzoltásra

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyomorégés gyógymódok otthoni

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr461339762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása