HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Fogkő és plakk: fogápolási tanácsok

2009.08.19. 12:32 Brigante

Körmével óvatosan kaparja meg egy őrlőfogának belső felszínét! Most nézze meg az ujját! Látja a körme alatt azt a fehér anyagot? Ez a plakk.
A plakk élő és elpusztult baktériumokból álló ragadós réteg, ami a fogakon képződik. Ha a plakkot nem távolítják el, megkeményedik; 48 órán belül akár 50 százalékkal keményebb, 12 nap múlva pedig kőkemény. Ez a fogkő.
A fogkő és a plakk elrondítja a fogakat, és kellemetlen szájszagot okoz.
Mi több, a fogakra és az ínyre lerakódva még súlyosabb fogbetegségekhez vezethet, mint például a fogínygyulladás.
A fogkövet a saját fogáról nem tudja eltávolítani. A fogkő úgy ellepi a fogakat, mint a kagylók a tengeri hajók alját, eltávolítása pedig speciális tudást igényel. A plakkot viszont el lehel távolítani. Ha a plakkokat időben eltávolítja a fogairól, megelőzheti a fogkőképződést. A plakkot könnyű eltávolítani, íme néhány fogás.

 

Az alábbi linken talál 20 jótanácsot a fogkő kezelésére:

Fogkő és plakk: fogápolási tanácsok

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyógymódok otthoni fogkő plakk

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr821321764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása