HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Fogínygyulladás: 20 gyógymód a kezelésére

2009.08.19. 12:29 Brigante

Valamikor régen, lehet annak már egy éve is, a fogorvosa beszélt valamilyen plakkokról, de ön ezt nem igazán vette komolyan.
A fogorvos azt mondta, hogy kicsit jobban kellene használni a fogkefét és a fogselymet, mert sok a lepedék a fogain.
Erre ön helyeselt: „Igen, igaza van”, majd hazament, és néhány napig becsületesen megmosta a fogát. Azonban körülbelül egy hét múlva már az egész, fogmosási procedúra nem volt alaposabb, mint egy cicamosdás, és így ment ez egészen a fogorvosnál tett következő látogatásig. Most azonban egészen más a helyzet.
A fogorvos azt mondta, hogy az ínye meg van duzzadva és vörös. Igaz, ami igaz, fogmosáskor már vér is szivárog belőle. Fogínygyulladása van. Hoppá! A 30 másodperces cicamosdás megbosszulta magát. Nincs azonban egyedül.
A felnőttek nagyobb részénél megfigyelhetők a fogágybetegség korai tünetei. A fogínygyulladás a fogágybetegség első jele, és a fogínybetegség miatt veszíti el a legtöbb felnőtt a fogát.
De ne essen kétségbe! Van egy-két jó hír is a fogorvosától hallott rettenetes dolgok mellett . A fogait csak ön mentheti meg, és a kezelés nem nagyon megterhelő. Most következik az, amit tennie kell.

Az alábbi linken talál 20 otthoni praktikát a fogínygyúlladás ellen:

Fogínygyulladás: 20 gyógymód a kezelésére

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyógymódok otthoni fogíny fogínygyulladás

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr751321752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása