HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Fekélybetegség: kezelési javaslatok

2009.08.14. 15:13 Brigante

Az orvosok még néhány évvel ezelőtt is majdhogynem arra kérték a fekélyes betegeiket, hogy váljanak meg az ízlelőbimbóiktól, hiszen szinte minden ételről le kellett mondaniuk, amelynek íze volt.
Csili, pizza, chips kihúzva, helyette pirítós, keksz és egyéb íztelen ételek kerültek az étrendbe. Hát ennek nem nagyon örvendtek mindazok, akikre a sors azt mérte hogy a gyomruk visszatérő szörnyű fájdalmai miatt pokollá váljon az életük.
Ma már nem használják a fekélyellenes étrendeket, beleértve a széles körben használt íztelen étrendet, mert az étrend megváltoztatásának kedvező hatása nincs megfelelően bizonyítva.
Amit manapság az orvosok ajánlanak, arra a régi orvos-beteg párbeszédre emléketet, ami ma talán így hangzana: „Ha kiviszósszal leöntött dupla csokifagyit eszem, úgy érzem, mintha egy léglökéses repülő landolna a hasamban” - mondja a beteg.
„Hát akkor ne egyen kiviszósszal leöntött dupla csokifagyit” - mondja az orvos.

Ha többet kíván megtudni a fekélyek otthoni kezeléséről az alábbi linken megteheti:

Fekélybetegség: kezelési javaslatok

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyógymódok otthoni gyomorfekély fekélybetegség

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr881309380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása