HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Mit lehet tenni a pattanások ellen?

2009.08.02. 17:17 Brigante

Az akné többnyire a serdülőkor csapása, a probléma néhány embert fiatal felnőtt, sőt idős koráig is elkísérhet. nőknél akár 25-35 éves kor között, sőt még ennél idősebb korban is kialakulhatnak pattanások.. A bőrgyógyászok szerint az akné különböző bőrelváltozások, így a pattanás, a mitesszerek, és a pörsenés összefoglaló neve. A bőrelváltozásokban az a közös, hogy a bőr pórusai eltömítődnek, és az elzáródás miatt gyulladás léphet fel. Mi lehet ennek az oka?

A pattanásokra való hajlam örökölhető. Ha egy családban mindkét szülő aknéval küszködött, négy testvér közül három biztosan örökli a hajlamot. Ha a nővérének egyetlen pattanása sincs, az ön arca viszont hadszíntérre emlékeztet, más tényezők is közrejátszhattak az akné kialakulásában. Stressz, túl sok napfény, évszak- és klímaváltás is okozhat aknés rohamot. A dolgozó nők különösen veszélyeztetettek, több kozmetikumot használnak.

Ha többet akarsz olvasni a gyógymódokról itt megtehetetd:

18 gyógymód a bársonyos bőrre vágyóknak

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód pattanás gyógymódok otthoni akné

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr921283453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása