HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Ajakherpesz

2009.08.02. 17:11 Brigante

17 módszer a herpesz gyógyítására

A felső ajka fölötti viszkető, bizsergő érzés félreismerhetetlen. Ó, már megint! Azonnal tudja, mi ez - egy újabb herpesz kezdete, és azt is, hogy mi következik ezután. Először bepirosodik, aztán a viszkető, bizsergő tájék kidu¬dorodik. Minél több víz van a hólyagban, annál nagyobb a herpesz és annál kel¬lemetlenebb. Valami oknál fogva nem tudja megállni, hogy ne nézze magát a tükörben örökké. (Talán reménykedik a reménytelenség közepette, hogy a her¬pesz eltűnt, és csak a képzeletében létezett. Nincs ilyen szerencséje.) Miért pont velem történik ez? - kérdi. A herpeszt a Herpes simplex I vírus okozza. Nagy a valószínűsége, hogy a fertőzést valamelyik rokonától kapta el gyermek¬korában egy csókkal, amit akkor kapott, amikor a kedves rokonnak herpesze volt. A vírus a szájába került, ott megtelepedett egy sejtben (valószínűleg egy idegsejtben) és beköltözött a szervezetébe. A vírus kiadta a parancsot a sejtnek, hogy sok hozzá hasonló vírust állítson elő. A legtöbb esetben ezek otthonülő vírusok, ott maradnak a helyükön. De időről időre a víruscsalád szeret vakáci¬óra menni, így leutaznak az idegnyúlványon, amíg a bőr felületére nem érkez¬nek. Amikor ez megtörténik, már jelentkezik a szörnyű bizsergő érzés, jelezve, hogy ismét elkezdődött egy ön-már-tudja-micsoda. Mit lehet tenni?

Ha kíváncsi vagy itt elolvashatod:

15 otthoni gyógymód az ajakherpesz gyógyítására

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyógyítás herpesz ajakherpesz

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr531283445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása