HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Gégegyulladás: kezelési módok

2009.08.25. 21:14 Brigante

Ma reggel nem sikerült a zuhanyozás közbeni koncert: a torkából nagy nehezen előtörő dal inkább hasonlított brekegésre, mint operaáriára. Ezután torokköszörülés, majd újabb próbálkozás következett. Ám a dal most sem csengett valami szépen. Ha ez így megy tovább, lassacskán már megszólalni is képtelen lesz.
Hogy mi a probléma?
A rezgések. Pontosabban azok hiánya.
Ahhoz., hogy hangja olyan legyen, amilyennek ön és a környezetében élők megszokták, kilégzéskor a gégén át távozó levegőnek pontosan az előírt módon kell rezgésbe hozni a hangszálakat. (A gége abban a kis zenedobozban foglal helyet, amelyet a férfiaknál ádámcsutkának neveznek.) Ha a hangszálak megsérültek vagy valamiért bedagadnak vagy duzzanat képződik rajtuk, akkor a „zenedoboz” nem működik megfelelően, a levegő nem tudja rezgésbe hozni.
A hangszálak bármily kicsiny változása is felismerhetetlenné teszi a hangot. A hangszálak izomkötegekből, többrétegnyi kötőszövetből és egy védő nyálkahártya-rétegből állnak. Az egyes rétegek bármelyikében bekövetkező változás megakadályozhatja azt, hogy a szöveteken áthaladó rezgések optimálisak legyenek.
A bajt számtalan tényező okozhatja. Aki túlerőlteti a hangját, annak átmeneti jelleggel sztrájkolnak a hangszálai. Emellett egy egyszerű felsőlégúti fertőzéstől vagy allergiás reakciótól begyulladhatnak. Még az is megeshet, hogy a száraz levegő (vagy a túl sok beszéd) kiszárítja a hangszálakat. Az eredmény? Gégegyulladás.

Az alábbi linken találhat 16 tippet a gégegyúlladás otthoni kezelésére:

Gégegyulladás: kezelési módok

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyógymódok otthoni torokgyulladás gégegyulladás

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr911338174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása