HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Böfögés: a probléma felszámolása 4 lépésben

2009.08.05. 11:06 Brigante

A böfögést gyakran az úgynevezett aerofágia, vagyis a levegőnyelés okozza. Minden emésztőrendszerben adott mennyiségű levegő és bélgáz található, melynek összmennyisége két deciliternél valamivel kevesebb. A bélben a gáz folyamatosan pótlódik - ennek egy része lenyelt levegő, más része a bélben termelődik. Összességében ez körülbelül 1-2 liternyi gázt jelent 24 óra alatt, nagyjából tízszer annyit, mint amennyi aktuálisan a bélrendszerben van. A test pedig igyekszik megszabadulni a fölöslegtől: egyik módszere a böfögés.
A szénsavas üdítők és a sör garantáltan böfögést okoz, ugyanakkor a nyál is kis légbuborékokat tartalmaz, amelyek nyeléskor a gyomorba jutnak.
Akik az étkezések közben folyamatosan nyelik a levegőt, biztosan nem menekülnek. Még szerencse, hogy a böfögés házi módszerekkel gyógyítható. Odafigyeléssel és gyakorlással csökkenthető a lenyelt levegő mennyisége, így az orvosnak is jut ideje a súlyosabb betegségek kezelésére.

További négy hasznos otthon praktikát találhat a böfögés ellen az alábbi linken:

Böfögés: a probléma felszámolása 4 lépésben

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyógymódok otthoni böfögés

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr131290019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása