HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Bárányhimlő otthoni kezelése

2011.07.04. 09:04 Brigante

A bárányhimlő az emberi herpeszvírusok csoportjá­ba tartozó Varicella zooster okozta gyakori gyermek­betegség, de ritkán felnőt­teknél is előfordul. Lappangási ideje 14 nap, ami azt jelenti, hogy a fertőződés után körülbelül két hét el­teltével észlelhetők az első tünetek.Először a törzsön jelenik meg kiütés, amely gyorsan más testrészekre is továbbterjed. A bőrt, a hajas fejbőrt, a nyálkahár­tyákat bárhol boríthatják foltok, amelyeknek a száma a több száznyit is elérheti. Néhány nap elteltével a többségük apró hólyagokká alakul át, amelyek kifa­kadnak és bevarosodnak. Ekkor láz és enyhe vagy heves viszketés lép fel. A hólyagok gyógyulását követően a vírus megbújik a gerincvelői idegek dúcai­ban, és évekkel később egy fájdalmas betegséget, övsömört idézhet elő.

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek kezelése tünetei viszketés bárányhimlő enyhítése gyógyítása

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr713036676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása