Ételízesítésre a fűszernövények levelét, virágát, sőt magjait is felhasználják. A friss fűszer a legfinomabb, de télire szárítva vagy fagyasztva is elteheti őket (a szárított fűszerből elég feleannyit használni, mint a frissből vagy a fagyasztottból). Ha maga neveli fűszernövényeit, könnyen meg is száríthatja őket. Ha nem otthoni ízesítőket használ, olyan boltba menjen, ahol nagy a forgalom, és a fűszereket légmentes, fénytől védett tartókban árulják - egyébként a fűszernövények kifakulnak, elvesztik aromájukat és megromlanak. Az ételek fűszerezése igazából ízlés dolga, de bizonyos fűszerek bizonyos ételekhez különösképpen jól illenek.
Fűszerek a konyhában - Az ízesítés fortélyai
2010.08.24. 19:18 Brigante
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr552244602
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.