HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Fóbiák és félelmek: gyógymódok a megfékezésükre

2009.08.17. 20:01 Brigante


A fóbiákat régóta ismeri az emberiség:
Az agorafobiások például szinte soha sehová sem mennek. Ők a nyilvánosságtól rettegnek, attól, hogy el kell válniuk egy embertől, vagy egy helytől, aki vagy ami számukra biztonságérzetet nyújt.
Az agorafóbiások zöme ezért ki sem teszi a lábát a lakásból.
A klausztrofóbiások viszont azt gyűlölik a legjobban, ha korlátozva érzik a mozgásterüket, a panofóbiások pedig egész egyszerűen mindenkitől félnek.
Pszichológusok szerint: ahány ember, annyi fóbia létezik.
A fóbiákat egyes szakértők három típusba sorolják: egyszerű fóbiák, szociális fóbiák s végül az agorafóbia. Az egyszerű fóbiákban szenvedő emberek egy adott tárgytól, helytől vagy helyzettől rettegnek. A szociális fóbiákban szenvedők igyekeznek elkerülni azokat a helyeket, ahol sok ember van együtt, például a népes fogadásokat, mert attól félnek, hogy ott kínos helyzetbe hozzák önmagukat Az agoralobiások pedig komplex jelenség áldozatai jellegzetesen rettegnek az idegen helyektől.
A dolog nem úgy történik, hogy valaki egy kicsit fél, azután nagyon, majd kialakul az általános fóbia. Ez a dolog nem fokozatosan alagkul ki. A legtöbb embernél a fóbia hirtelen jelentkezik, és olyan téren, ahol korábban még enyhe félelmei sem voltak.

 

Ha többet szeretne megtudni a fóbiák otthoni kezeléséről, kilenc jótanácsot az alábbi linken találhat:

Fóbiák és félelmek: gyógymódok a megfékezésükre

Szólj hozzá!

Címkék: fóbia egészség életmód ellenállás félelmek gyógymódok praktikák otthoni megfékezés

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr291316012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása