HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Elszíneződött fogak: 7 ragyogó ötlet

2009.08.12. 14:45 Brigante

Gondoljon egy szép porceláncsészére. Naponta töltse meg kávéval és üdítőitalokkal, tegye ki hidegnek és melegnek, dohányfüstnek és alkoholnak. Tegyen bele élénken színezett ételeket. Azután mosogassa el erős folyékony mosószerrel. Egy idő után apró pöttyök jelennek meg a porcelán felületén, és a hajdani szép fehér csésze elkoszolódott, avítt látványt nyújt.
A fogak is olyanok, mint ez a finom porceláncsésze. Eleinte ragyogóan fehérek, de aztán jön a kóla, a tea, a cigarettafüst, a savas gyümölcslé, a különféle színes ételek napi háromszori vagy többszöri támadása, és a fogak elszíneződnek.
Nem mintha a fogaknak hófehéreknek kellene lenniük, természetes színük a világossárga és a halvány sárgás-piros. A korral aztán egyre inkább sötétednek
A fog felszíne berepedezik, megkopik, kis rések nyílnak a fog kevésbé kemény belső anyaga, a dentin felé, amely magába szívja az ételek színét A szennyeződés a fogakon képződött lepedékhez, a fogkőhöz tapad, és a fogközökben, a nehezen hozzáférhető résekben és zegzugokban felgyülemlik.

 

További hét otthon is használható jótanácsot talál a fog elszineződések ellen az alábbi linken:

Elszíneződött fogak: 7 ragyogó ötlet

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyógymód fogfehérítés fogak otthoni elszíneződött

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr651305184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása