HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Cukorbetegség (diabétesz): tippek a betegség karbantartására

2009.08.10. 20:11 Brigante

Inzulin asszony, igazi házasságközvetítőhöz illően addig noszogatja az elfogódott, még agglegény cukormolekulát, Glükóz urat, míg fel nem keresik együtt Sejt kisasszonyt. A vénlány persze ajtót nyit Inzulinnak, aki végül is összehozza a partit. A végén Glükóz úr és Sejt kisasszony boldog nászban forrnak össze, melynek gyümölcse az az energia, amely a szervezet működéséhez elengedhetetlenül szükséges.
A kis szemléltető történet azt hivatott bemutatni, mi a feltétele annak, hogy az emberi test energiatermeléséhez szükséges cukor bejusson a sejtekbe. A felnőtt lakosság tíz százalékánál ez a mechanizmus nem működik. Az eredmény: nő a vércukorszint, ennek ellenére a sejtek nem jutnak hozzá a működéshez szükséges glükózhoz. Ennek oka vagy az, hogy a szervezet nem termel inzulint (ez a helyzet a fiatalkori vagy I. típusú - inzulinfüggő - cukorbajban), vagy azért, mert a sejtek nem elég érzékenyek az inzulinra (ekkor beszélünk időskori vagy II. típusú diabéteszről).

Ha többet szeretne tudni a cukorbetegség otthoni gyógyításáról az alábbi linken tudhat meg többet:

Cukorbetegség (diabétesz): tippek a betegség karbantartására

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr241301258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása