HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Száraz bőr és téli viszketés: 10 jó tanács hidegebb napokra

2009.09.18. 09:59 Brigante

Ha ezt a cikket egy trópusi üdülőben olvassa, akkor nyugodtan átugorhatja ezt a fejezetet. Menjen inkább a szabadba és vegyen napfürdőt a meleg, párás levegőn. Hagyja, hogy bőrét átjárja a tápláló nedvesség és töltse továbbra is gondtalanul napjait. Nekünk, többieknek, akiknek nincs ilyen szerencsénk, más dolgunk van: most tanuljuk meg, mit kell tennünk, hogy tavaszig ne vakarjuk vörösre a szárazon hámló bőrünket.
A hideg éghajlatokon élőknek tehát szembe kell nézniük azzal, hogy az egész nap működő központi fűtés alacsony páratartalmú levegője kiszárítja a bőrt és viszketést okoz.
Mi a teendő ilyenkor? Az egyik megoldás önként adódik: le kell állítani a fűtést és kell utazni egy meleg vidékre. Ha ez esetleg mégsem járható út, az alábbiakban talál néhány ötletet ahhoz, hogy bőrét megvédje a száraz hideg okozta ártalmaktól. Egy dolog biztos: az ok a bőr vízhiányában keresendő. Ha ez néha eszébe jut a ködös téli napokon, bőre hálás lesz a törődésért.

Nézzünk hasznos tanácsokat, a bőrszárazság okozta tünetek enyhítésére:

Száraz bőr és téli viszketés: 10 jó tanács hidegebb napokra

Szólj hozzá!

Címkék: bőr száraz egészség életmód téli gyógymódok otthoni viszketés

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr661390122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása