HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Díszállattartás - Kalitkában élő madarak gondozása

2010.06.24. 11:58 Brigante

Hogyan tartsunk otthon, kalitkában, papagájt vagy egyéb énekes madarat. Néhány jó tanács és praktikus megoldás.

A leggyakoribb, kalitkában tartott madár a tör­pepapagáj, a kanári és a pinty. A legkedvel­tebb a törpepapagáj, ez a szeretetteljes, könnyen megszelídíthető madárka. Általában megtanítható arra, hogy beszéljen, és a kék, zöld, sárga és fehér különféle változataiban tenyésztik. Vásárláskor élénk, csillogó szemű, jól táp­lált madarat válasszon. A törpepapagájok akár 12 évig is élhetnek, a kanárik általában kilenc, a pintyek viszont csak két és fél évig. Az énekesmadarak között a legnépszerűbb a roller kanári, a leggyakoribb pinty pedig a zeb­rapinty, amelyet fekete-fehér csíkos farkáról és melléről neveztek el.

A cikk folytatását az alábbi linken megtalálja:

Díszállattartás - Kalitkában élő madarak gondozása

Szólj hozzá!

Címkék: egészség papagáj takarítás tisztítás ápolás kalitka testmozgás roller zebra gondozás kanári pinty táplálás törpepapagáj

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr252106179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása