HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Levessel kezdjük a táplálkozást!

2017.06.27. 10:29 Brigante

Fontos a gyomrunkat felkészíteni a komolyabb fogásokra. Ennek a legjobb módja, ha levessel kezdjük a déli ebédet! Miért is hasznos a leves, az alábbiakban megtalálhatják az okokat!

Tovább a cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: magyar táplálkozás betegségek javítás egészség életmód lelki ellen egészséges gyógyító otthoni magyaros kezelése aszpartam aminosav gyógyítása autófényezés aranyérre ananászosz

Omega 3 és 6, az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen zsírsavak

2017.03.07. 10:51 Brigante

zsirsava-omega3-y-omega6.jpg

A közismert eszenciális tápanyagok mellett létezek olyan, kevéssé ismert, de ugyancsak létfontosságú anyagok, amiket csak külső forrásból tudunk pótolni. Ilyenek az omega-3 telítetlen zsírsavak is, amik természetes formában hozzáférhetők a hideg tengeri halakban, és azok zsírjából kivonva.

 

Tovább a cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: beteg táplálkozás betegség betegségek hal gyógyítás ételek lelki ellen gyógymódok zsírsav omega3 magvak eszenciális olajos magvak omega6 DHA EDA EPA magva

Spirulina, a fehérjedús táptananyag forrás

2017.03.02. 14:37 Brigante

 

 

A világon létező táplálékok között a Spirulina kékeszöld alga rendelkezik a legmagasabb természetes fehérje tartalommal

Míg a tojás 13%, a sertéshús 17%, a csirke és marhahús 21%, a sajt pedig 26% fehérjét tartalmaz, addig ugyanez az érték a Spirulina esetében 68%, ami ráadásul növényi eredetű fehérje és ezért jóval könnyebben emészthető! Az extra magas fehérje tartalmán túl jelentős mennyiségben található benne B12 vitamin, Bétakarotin /tízszer több, mint a sárgarépában/ ezenkívül ásványi anyagok, nyomelemek és telítetlen zsírsavak.

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

 

 

what-is-a-spirulina.jpg

Szólj hozzá!

Fehérje az emberi szervezet legfontosabb alapköve

2017.03.01. 10:27 Brigante

fitmark-blog-lais-04.jpg

 

A fehérje az az építőkő, amelyből az élet, a jókedv és a teljesítmény áll. Az alacsony fehérje szint / mondjuk 6-7 gramm egy deci vérben / azt jelenti, hogy csak félgőzzel működünk. Ennek az a következménye, hogy instabil lesz a csontrendszer, gyenge lesz az izomzat, rossz lesz az immunrendszer, a labilis pszichéről és a kövérségről már nem is beszélve.

Az élet győztesei azok az emberek, akiknek magas a fehérje szintjük.

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Mire kell vigyázni az állati eredetű zsiradékok fogyasztásánál?

2017.02.28. 10:10 Brigante


Az állati zsiradék minden grammja,- amit nem éget el az izomzat - sajnos lerakódik. Láthatóan a csípőn, hason, háton, láthatatlanul pedig az erek belső falán– ez érszűkülethez, majd szélütéshez, szívinfarktushoz vezet. Ráadásul a sok zsír csökkenti az intellektuális teljesítőképességet, szellemi frissességet.

Az agy sejtjei között finom kis csatornácskák, erek húzódnak. Ezeken keresztül áram folyik, ezt nevezzük gondolkodásnak. Ezeket a csatornákat eltömíti a zsír. Ha lassabban jönnek az ötleteink, ha tovább tart, míg kipattan az „Isteni szikra”, az annak a jele, hogy a gondolkodás csatornái eltömődtek.

Tovább a teljes cikkhez >>>

 

fokhagymas_pecsenye.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás betegség szív életmód zsír megelőzés állati infarktus zsir érrendszer életmódváltás kiegyensúlyozott táplálkozási megelőzése eredetű egsézség

Miért is fontos a rostban gazdag táplálkozás?

2017.02.27. 11:23 Brigante

rostok.jpg

 

Az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen alapeleme a rostban gazdag táplálkozás.

De mik is azok a növényi rostok: növényi rostoknak nevezzük azokat az anyagokat amik a növények vázszerkezetét alkotják. Az elfogyasztásuk után az emberi szervezet nem képes megemészteni, ezáltal a bélcsatornán amikor keresztül áramlik alkalmas arra, hogy az ott lerakódott szennyeződéseket és zsírokat mint egy kéményseprű seprűje eltávolítsa onnan. Ilyen anyag például a növények vázszerkezetét alkotó cellulóz illetve, a gombák vázszerkezetét alkotó kitin.

 

Tovább a cikkhez >>>

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: betegségek rák életmód hiány hiánya zsír rost rostok táplálék életmódváltás táplálás egészég végbélrák rostforrások zsír felszívódás

Q10-KOENZIM (coq10, UBIKINON)

2017.02.23. 09:44 Brigante

 

A Q10 részt vesz az élő sejtek energiaképzésében, így nemcsak az általános erőnlét megtartásában tölt be kulcs szerepet, hanem erélyes antioxidáns hatásánál fogva sok-sok betegség megelőzésére is hatással van.

A sejtek azaz az egész szervezet energiával való ellátásáért felel. Elengedhetetlen a biológiai folyamatok zavartalan működéséhez, az egészség fenntartásához.

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: szív coq10 egészség cukorbetegség hiány nyobélfekély Q10 sclerosis multiplex szívizom táplálék táplálékkiegészítő táplálkozás UBIKINON

Folsav, a magzat védő vitamin

2017.02.23. 09:41 Brigante

A folsav más néven a magzat védő vitamin, egy a vízben oldódó vitaminok közül, hívjuk még B9-nek vagy M vitaminnak is.

 

A legnagyobb szükséglete a várandós anyukáknak van erre a vitaminra. Ugyanis a várandósság, terhesség korai szakaszában a magzat gerincét, velőcsövének a lezárása csak ennek a vitaminnak a segítségével lehetséges.

Az alábbi esetekben is nagyon fontos még a folsav:

 

 

 

Tovább a cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: vas táplálkozás betegségek egészség magzat vitamin víz lelki házi embrió gyógyító gyógymódok kezelése lezár bélflóra vashiány betegségmegelőzés gyógyítása betegségekre oldoódó gerinccső magazatvédő vitamin pszichológiai zavarok

Mangán az enzimek önindítókulcsa

2017.02.22. 10:28 Brigante

A mangán sok enzim működésének beindításához nélkülözhetetlen, más enzimeknek pedig a létrehozásához szükséges ásványi anyag.

Ilyen enzim a szuperoxid-diszmutáz is, amely a káros szabad gyökök felbontásával megelőzi a szívinfarktust és bizonyos típusú rákos folyamatok kialakulását.

Mangánra van szükség a fehérjedús táplálékok hasznosításához, ezenkívül a nemi hormonok termeléséhez is.

Tovább a teljes cikkhez >>>

 

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás betegségek egészség életmód ásványvíz egészségmegőrzés egészséges életmódváltás ásványi egészég mangán ásványanyagok

Króm, a fogyókúrák és a testépítés alapvető nyomeleme

2017.02.22. 10:24 Brigante

A króm ásványi anyag, úgynevezett nyomelem, ami azt jelenti, hogy szervezetünkben nagyon kis mennyiségben található meg. Amelyről az 1950-es években derült ki, hogy szervezetünknek nagyon is szüksége van rá, számos funkciót lát el, pl. hozzájárul a cukornak a véráramból a sejtekbe történő szállításához is. Jelentős szerepet tölt be a vércukorszint-szabályozásában, emiatt sikeresen alkalmazható például cukorbetegek diétás kezelésének kiegészítésére.

Emellett elősegíti az inzulin (vércukorszint-szabályozó) hormon termelődését és szintjének beállítását. Az inzulinnal együtt elengedhetetlen alkotórésze a szénhidrát anyagcserének, ezenkívül segít a szervezetben eljuttatni a fehérjéket oda, ahol szükség van rájuk.

A krómhiány instabil vércukorszintet eredményezhet és sok tünetet válthat ki, pl.: fáradékonyság, nyugtalanság, ingerlékenység, erős sóvárgás főleg édes ételek fogyasztása iránt.

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: magyar táplálkozás betegségek egészség fogyás recept lelki egészséges gyógyító króm kezelése ásványi ásványanyagok fogyasszunk

Vas, a vért és a szervezetet építő nyomelem

2017.02.22. 10:20 Brigante

A vas nyomelem, vagyis szervezetünkben nagyon kis mennyiségben, nyomokban fordul elő, viszont nélküle nem képes működni a test, ezért az elhasznált, vagyis felhasznált vasat rendszeresen pótolni kell.

A vashiány ma az egyik leggyakoribb hiánybetegség a világon. A vashiány sok szervünket, szövetünket roncsolja. Károsodhat a hormonális rendszer, a tápcsatorna, kevésbé ellenálló a szervezet a fertőzésekkel szemben, körmünk töredezik, hajunk hullik, bőrünk nagyon száraz. A terheseknél nő a koraszülés gyakorisága, a kis súlyú csecsemők aránya, az újszülöttek halálozásának valószínűsége. A legveszélyeztetettebbek / a növekedés fokozott vasigénye miatt/ a gyerekek, /a menstruációs vérvesztés miatt/ a szülőképes korban lévő nők, a a/magzat vasszükséglete miatt/ a kismamák. Bajba kerülhet az ésszerűtlenül diétázó, a sportolást túlzásba vivő, a vegetáriánus, a szegénység vagy nemtörődömség miatt helytelenül táplálkozó és bizonyos krónikus beteg is.

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: vas táplálkozás betegségek étel recept alzheimer gyógyító gyógymódok alvászavarok aminosav gyógyítása ágyéktáji aminosavak csireke

Hogyan maradjunk örökké fiatalok?

2017.01.12. 12:33 Brigante

A vizsgálatra küldő orvosok mindig csak a koleszterin-szintet, vércukrot és más hasonló rémisztő értékeket ellenőriztetik, kivéve, ha valaki olyan  „értékes” ember, mint pl. Hosszú Katinka. Az ő vérükben az orvos az örömértékeket is méri: teljesítmény-paraméter, vitaminok, hormonok. Ha valami hiányzik, azonnal utána töltik. Ez lenne az öröm-medicina?!

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Magnézium a fáradság és a kimerültség elűzője!

2016.06.08. 11:10 Brigante

Magnézium hiánya „padlóra küldheti” az embert. Ha a lecsökkent szintet csak minimálisan megemeljük, már szárnyakat kapunk. Kilábalunk a fáradtságból, nem vagyunk idegesek, jó a kedvünk és csillapíthatatlan a tenni akarásunk

 

A magnézium ugyanis a belső nyugalom sója. Az idegek, az izomzat működéséért felelős, elősegíti az erek megfelelő tágulását, megszervezi a sejtek oxigénellátását. Szerveink, izmaink agyunk jobban működik. A magnézium természetes altatószer is. Olyan területen, ahol az ivóvíz sok magnéziumot tartalmaz, ott kevesebb a szívinfarktus.

 

Tovább a teljes cikkhez   >>>

Szólj hozzá!

Kalcium a csontok erősítője

2016.06.08. 10:51 Brigante

A kalcium, erősíti a csontot és a fogat, késlelteti a csontritkulást. Amire a megelőzés érdekében nagy szüksége van a testünknek, nem tud mindig teljesen beépülni. A felszívódást gátolhatják bizonyos anyagok, például a szervezetben lévő négymennyiségű zsír, a túladagolt rost, vagy az oxálsav, ami megtalálható a rebarbarában, spenótban és a csokoládéban. Felnőtteknél a kávé nem engedi teljesen felszívódni.

 

Tovább a teljes cikkhez  >>>

Szólj hozzá!

Címkék: magyar táplálkozás betegségek egészség életmód recept lelki házi kalcium ellen egészséges gyógyító gyógymódok otthoni okai gyógyítása

Szelén, az antioxidánsok legfőbb ellensége

2016.06.06. 15:54 Brigante

A szelén ásványi anyag, úgynevezett nyomelem, ami azt jelenti, hogy nagyon kis mennyiségben kerül be a szervezetbe. Egy átlagos európai étrendbe napi 40-50 mikrogrammnyi található, ami egy étrendi kiegészítővel megduplázható.

A rákos betegek szelén szintje 10-20 mikrogramm literenként. Az átlagember vére legalább 70 mikrogrammot tartalmaz. Annál a versenysportolónál, aki a győztes mosolyával ér a célba, ez az érték: 200.

Miért ilyen katasztrofálisak öröm-értékeink?  mert ételeink már nem azt tartalmazzák, mint 100 évvel ezelőtt. A monokultúrák és a savas eső kilúgozták a talajt. A felfokozott termelés, a műtrágyázás nem hagy elegendő időt az élelmiszer alapanyagoknak az egészséges fejlődésre. Pedig Isten minden olyat beleteremtett az élelmiszerekbe, amire szükségünk van az egészség, az életöröm szempontjából. Csak az alma 10 000 hatóanyagot tartalmaz!

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás betegségek javítás étel egészség életmód ételek házi ellen gyógyító gyógymódok otthoni kezelése szelén gyógyítása ásványanyagok

Ez a túlsúly nem az a túlsúly

2011.10.31. 08:45 Brigante

Hogyan állapítható meg, hogy körte vagy alma alkatú emberek vagyunk. Milyen problémákat okozhat a különböző típusú túlsúly?

Ez a ve­szély viszont súlycsökkentés se­gítségével erősen visszaszorítha­tó. Akinek tehát a zsírfeleslege a test középső tájékán rakódik le, annak célszerű áttérnie a zsírsze­gény étrendre, hogy fogyjon né­hány kilót.

Tovább a cikkhez>>>

Szólj hozzá!

Címkék: alma körte betegség egészség elhízás változás veszély szív életmód vérnyomás kockázat túlsúly oka érrendszer típus kiszámolás

Befagyott autózár - Hogyan kell kinyitni

2011.09.23. 16:03 Brigante

A felolvasztás gyors és könnyű módja, ha a kulcsot gyufalánggal, öngyújtóval többször egymás után hevítgeti, majd ezt követően dugja be a forró kulcsot, s hagyja úgy néhány másodpercre, hogy átadja hőjét. A műveletet ismételje meg, ahányszor szükséges. A kul­csot ne erőltesse a zárba, könnyen bele­törhet...

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: nem kocsi autó lehet zár fagyott befagyott kinyitni kinyitása beragadt befagy autózár

Csőhajlítás - Miként csináljuk, hogy ne törjön meg a cső

2011.09.23. 15:22 Brigante

Ha rézcsövet hajlít, hajlító rugó vagy szerszámkölcsönzőből bérelhető - csőhajlító készülék használatával akadályozhatja meg, hogy megtörjön, vagy összelapuljon. A rugók csak 15 mm-es és 22 mm-es átmérőjű csövekhez alkalmasak. A meghajlítandó csővel azonos méretű rugót használjon. A csőhajlító készülékkel nagyobb csövek is meghajlítók, valamint U hajlítások, és csővégi hajlítások is készíthetők...

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: lakás felújítás műanyag cső készülék hajlítás gépészet csó rézcső műanyagcső meghajlítás csövek csőhajlítás hajlítása csőhajlító csőhajlítási prak

Facsapok, tiplik - Csatlakozások készítése famunkáknál

2011.09.23. 09:59 Brigante

Ha bútorok javításánál egymáshoz akarja erősíteni a kilazult faelemeket, ehhez csapo­kat, kis hengeres keményfadarabokat kell használnia. A csatlakozó felületekbe tükör-képszerűén fúrjon egy-egy lyukat, nyomjon beléjük egy kevés ragasztót, helyezze be a csapot, illessze össze a fa alkatrészeket, és a száradás idejére szorosan rögzítse őket egymáshoz...

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: fa tipli típusok faipar tiplik facsap facsavar csavarok kötőelemek facsapok faszerkezetek famegmunkálása famunkánál

Fagyvédelem - Hogyan akadályozza meg a tartályok és csövek befagyását

2011.09.23. 09:43 Brigante

Szigeteljen minden tartályt vagy speciális, erre a célra használatos szigetelő­anyaggal vagy üvegvatta takaróval, amelyet ragasztószalaggal vagy kötéssel erősíthet a tartály falára. Ha kötelet, spárgát használ, igyekezzen minél kevésbé összenyomni a szigetelést. A tartályokra tegye fel a fedelü­ket, de fúrjon rajtuk egy kis lyukat, és helyez­zen bele egy műanyag tölcsért, hogy a túlfo­lyószelepen kijövő víz is a tartályba folyjon. Ezután a tetőre is rakjon hőszigetelést...

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: fagy barkácsolás fagyvédelem csövek tartályok fagyvédelme csövekre tartályokra

Faipari kötések - Néhány egyszerűbb kötés jelölése, levágása és összeillesztése

2011.09.23. 09:14 Brigante

Az alábbi egyszerű kötések jól megfelelnek a legtöbb általános célú feladathoz, például fa­szerkezetek, polcok vagy kerítések készíté­séhez. A munka gyakran lényegesen könnyebbé tehető a korszerű ragasztóanyagok használa­tával, amelyek sokszor jóval erősebbek még a fánál is. Szükséges szerszámok: finom fogú csapfű­rész, fém derékszög, karctű vagy kés és ceru­za a jelölésekhez, acél mérőszalag a hossz­méréshez, faragasztó, szegek és csavarok, kalapács és csavarhúzó, fúrógép és néhány csigafúró, véső és fakalapács...

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: fa t faipari egyszerű barkácsolás praktikák teljesen csapolt fecskefarkú hornyolt kötések átlapolt illesztés

A fogyókúra rendszerint eredménytelen

2011.09.22. 20:10 Brigante

Sokaknál merül fel az a kérdés, hogyha fogyókúrázok és leadok pár kilót, hogyan jöhet vissza olyan gyorsan? Ha visszahízok és még dagadtabb leszek, akkor mi értelme van a fogyókúrának? Mi lehet az oka ennek a folyamatnak?


Tovább a cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód fogyókúra diéta éhezés hízás szervezet anyagcsere effektus jojó oka vissza

Fakonzerváló szerek - Faanyagok beltéri és kültéri védelme

2011.09.22. 09:42 Brigante

A házban és a kertben létesítendő festetlen faszerkezetekhez - a korhadás és a farontó bogarak okozta károk elkerülése érdekében mindig előkezelt faanyagot használjon, ame­lyet a fűrésztelepen nagy nyomás alatt, fa-konzerváló szerrel impregnáltak.Ha nem áll rendelkezésére kezelt faanyag, házilag is elvégezheti a faanyagok konzervá­ló kezelését...

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: és fa barkács ötletek kültéri beltéri praktikák szerek védelme konzerválás faanyag fakonzerváló faanyagok faházak

Falazóelemek - Kényelmes téglahelyettesítők alkalmazása

2011.09.22. 09:29 Brigante

A szabványos falazóelemek kb. hatszor ak­korák, mint a téglák, tehát majdnem hatszor olyan gyorsan húzhat fel velük egy falat - de használatukkor is ugyanolyan körültekintés­sel járjon el, mint a kőművesmunka esetében. Porózus szerkezetük miatt könnyűek és igen jó hőszigetelők. Akár önmagukban, akár téglával kombinálva falat vagy válaszfalat építhet belőlük. Előre gyártva különféle anya­gokból betonadalékkal készülnek, különböző súlyban, sűrűségben, formában és méretben...

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: tégla ötletek fal praktikák otthoni közönséges alkalmazása szabványos falazóelem kilinker falazóelemek téglahelyettesítők

Falmosás - A fal tisztítása, a leggyakoribb szennyeződések eltávolítása

2011.09.22. 09:13 Brigante

A festett, csempézett és mosható tapétával borított falak rendszeres tisztításra szorulnak. A dombornyomásos festett tapéták például más festett falfelületektől eltérő kezelést igé­nyelnek. Ha nem biztos benne, hogy a tapétája mosható-e, ellenőrizze az alkalmazni kívánt tisztítószert egy kis, nem feltűnő felületen. Ha a tapéta beszívja a vizet, vagy a mintája el­változik, akkor nem mosható.

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: fal takarítás tapéta tisztítás kopás mosható zsírkréta mosása festett falmosás