HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Fehérjék: a szervezet alapvető építőkövei

2011.09.19. 21:14 Brigante

Milyen szerepe van a táplálkozásban a fehérjéknek és mennyit el belőle fogyasztani? Milyen előnyei és hátrányai vannak a magas fehérje fogyasztásnak? Néhány jó tanács fogyókúrázóknak!

fehérjemolekulák aminosa­vakból épülnek fel. Az aminosa­vakat a szervezet fehérjévé alakít­ja, ebből képződnek az új sejtek, a hormonok és egyéb anyagok. A szervezet egy sor, számára fon­tos aminosavat saját maga is elő tud állítani, de néhányat a táp­lálékkal kell bevinni.

Tovább a cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: betegség egészség fogyókúra diéta protein fehérje érzékenység fenil alanin aminosav metionin lizin triptofán esszenciális arginin hisztidin treonin leucin izoleucin valin

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr473239456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása