HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Elhízás, túlsúly okozta betegségek: Cukorbetegség (diabetes mellitus)

2011.09.14. 20:25 Brigante

Az elhízás egyik gyakori szövődménye a cukorbetegség. Hasznosak-e ilyenkor a fogyókúrák? A zsírszegény diétának van-e ilyenkor értelme. Ha ilyen diétát akarunk, akkor milyen dolgokra kell odafigyelni?

A diabetes mellitus anyagcsere-be­tegség, amelynek során a vércukor koncentrációja túl magas. Ezért nevezi ezt a betegséget a köznyelv cukorbetegségnek. Mivel a vér­edényekben, de például a vesé­ben is cukor és zsír rakódik le, keringési zavarok léphetnek fel. A vese felmondhatja a szolgálatot, a szívkoszorúerek beszűkülése pe­dig infarktushoz vezethet.

Tovább a cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: betegség cukorbetegség elhízás változás életmód diéta súly kettes diabetes szénhidrát túlsúly egyes típus okozta mellitus öregkori vér­cukorszintet

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr483227908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása