A gyümölcsök és zöldségek: olyan biológiailag aktív anyagokat tartalmaznak, amik részt vesznek a sejtek védelmében, regenerációjában /ide tartoznak a színanyagok, és egyéb érdekes nevű anyagok is: indolok, allicinok stb./ Azt érdemes ezekről tudni, hogy egyrészük hőérzékeny, más részük nem.
Miért fontos zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani rendszeresen
2010.10.15. 13:54 Brigante
Szólj hozzá!
Címkék: táplálkozás egészség életmód vitaminok egészséges gyümölcsök rostok rostforrások vitaminforrások zöldések zöldségfogyasztás
A bejegyzés trackback címe:
https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr562373892
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.