HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Visszérgyulladás: 10 gyógymód a távol tartására

2009.10.15. 12:00 Brigante

A legtöbb ember, aki egyáltalán hallott valamit erről a betegségről, annyit tud róla, hogy köze van a lábszárban futó erekhez.
Akiknek már volt visszérgyulladásuk, azok ennél sokkal többet tudnak róla: tudják, hogy fájdalmas és kellemetlen betegség, ami adott esetben akár halálos is lehet, ha a beteg visszeréből egy vérrög leválik és a véráramba jut, majd a tüdőt ellátó verőerek valamelyikében köt ki.
Pontos orvosi elnevezése: tromboflebitisz. A trombus vérrögöt jelent, és ez az elsődleges veszély. Két alapvető fajtája van: a mélyen futó visszereket érintő mélyvénás tromboflebitisz (ez a veszélyesebbik, ami kórházi ellátást igényel), valamint a felületes visszereket érintő visszérgyulladás (az alábbiakban erről lesz szó).
Visszerek futnak felszínesen, közvetlenül a bőr alatt, de mélyen is, a comb és a lábszár belsejében. A mélyvénás tromboflebitisz azért veszélyes, mert az ekkor kialakuló éren belüli vérrög a vérrel elsodródva közvetlenül bejuthat a tüdőbe. A mélyvénás tromboflebitisz esetében általában a beteget kórházba kell szállítani és alvadásgátló gyógyszerekkel kell kezelni. A felszínes visszérgyulladásnál kialakuló vérrögök kisebbek, és kevésbé hajlamosak az elsodródásra.


Az alábbiakban felsorolt tanácsok azoknak szólnak, akik felszínes visszérgyulladásban szenvednek, és amúgy is orvosi ellenőrzés alatt állna

Visszérgyulladás: 10 gyógymód a távol tartására

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyógymód trombózis gyógymódok otthoni kezelése visszér visszérgyulladás visszérgyulladásra

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr561451647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása