HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Változás kora (klimax): 21 lehetőség a tünetmentesség elérésére

2009.10.13. 11:38 Brigante


A nőknek meg kellene ünnepelniük azt a napot, amikor megszabadulnak a havibajnak becézett nyűgtől, és immár eljött a szabad élet. Hiszen ilyenkor már nem kell az esetlegesen bekövetkező terhesség miatt aggodalmaskodni, nem kell a fogamzásgátlás módjain tépelődni, sőt a hónap minden napjára bátran lehet programokat tervezni. Ez az igazi szabadság.
Ilyenkor jön el az ideje, hogy felfedezzük, milyen új szerepkörök várnak ránk a gyermeknevelésen túl.
A klimax vagy menopauza akkor kezdődik, amikor a petefészek már nem működik megfelelően, az ösztrogéntermelés csökken, majd teljesen leáll A menstruáció először rendszertelenné válik, majd végleg elmarad. Általában a nők ötvenéves koruk körül jutnak el ebbe a változó kornak is nevezett életkorba.
A menopauza egyéntől függően hat hónaptól három évig tarthat, ilyenkor léphetnek fel a hagyományos klimaxos tünetek, a hőhullámok, a borzongás, a nemi vágy csökkenése, a hüvelyfal kiszáradása, emocionális problémák és alvászavar.
Csak öntől függ, hogyan éli meg ezeket a változásokat. A klimax lehet keserédes, ám lehet egészen vidám, sőt lelkes időszak is.

Íme néhány lépés az ehhez vezető úton.

Változás kora (klimax): 21 lehetőség a tünetmentesség elérésére

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód kor ellen hőhullám gyógymódok otthoni változó klimax tünetei menopauza enyhítése

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr501447132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása