HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Terhességi hányinger: 12 módszer az émelygés legyűrésére

2009.09.28. 08:57 Brigante


Mindenki úgy tervezi, hogy terhessége alatt a sugárzóan boldog madonnákhoz fog hasonlítani, és olyan kismama lesz, aki a hónapok előrehaladtával egyre szépül. A kínzó reggeli hányinger valahogy nem nagyon illik bele ebbe a képbe.
A tünetek mindenkinél más-más módon jelentkeznek. Olyan is van, akinél a probléma-nevével ellentétben-nem reggel jelentkezik. Támadhat a nap bármelyik percében, az is előfordul, hogy egy átdolgozott, nehéz nap után tör rá valakire. Esetleg bizonyos szagok váltják ki.
Tipikus esetben a reggeli hányinger a terhesség hatodik hetében kezdődik, akkor, amikor a méhlepény elkezdi nagy mennyiségben termelni a humán chorio-gonadotrop hormont, (HCG), ezt a jellegzetes terhességi hormont. A legtöbb nőnél a tünetek a nyolcadik vagy kilencedik héten a legsúlyosabbak, és a tizenharmadik hét után eltűnnek.
A dolog jó oldala, hogy a reggeli hányinger többnyire annak a jele, hogy a terhességgel nincs probléma. Egy 10 000 terhes nő bevonásával végzett tanulmány azt mutatta, hogy azok körében, akik az első három hónap során hánytak, kisebb volt a vetélések és a koraszülések száma.
Ez vigasztaló, ugye? Csakhogy túl kell élni ezt a nem éppen kellemes időszakot.


Szakértőink az alábbiakban elmondják, hogyan sikerülhet.

Terhességi hányinger: 12 módszer az émelygés legyűrésére

Szólj hozzá!

Címkék: terhesség egészség életmód hányás hányinger gyógymódok baba mama otthoni terhességi tünetei

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr641412130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása