HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Tejcukor: 10 enyhítő ötlet

2009.09.28. 09:02 Brigante


Előfordult már önnel, hogy megivott egy pohár tejet, és annyi gáz keletkezett a hasában, hogy majd kiröpült az ablakon? Vagy tapasztalta-e, hogy egy- egy fagylalt elfogyasztása után olyan hangosat kordult a gyomra, hogy akár az üstdobot is helyettesíthetné a nagyzenekarban? No és amikor a sajtos pizza akkora hasmenést okoz, mintha egy egész doboz hashajtót vett volna be?
Ha a fenti kérdésekre igen a válasz, akkor önnek valószínűleg tejcukor- más néven laktózérzékenysége van. Más szóval: a vékonybeleiben nincs elegendő laktáz, egy enzim, amely elengedhetetlenül szükséges a tejtermékekben természetesen jelenlévő cukor, a tejcukor vagy laktóz megemésztéséhez Aggodalomra semmi ok, ez nem veszélyes betegség.
Nem is ön az egyetlen, aki ebben szenved. Az emberiség zömét, kivéve azokat, akik eredetileg Európa északi részéből származnak, kisebb vagy nagyobb mértékben sújtja a laktózérzékenység, s ennek tünetei legkésőbb 20 éves koruk táján jelentkeznek. Viszont van egy jó hírünk is. El lehet érni, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon, vagyis hogy ön jóllakjon tejtermékekkel, és mégse szenvedjen a tünetektől.

Lássunk akkor a néhány jó tanácsot a laktózérzékenység kezelésére:

Tejcukor: 10 enyhítő ötlet

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyógymódok otthoni tejcukor laktózérzékenység tejcukorérzékenység

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr831412142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása