HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Pikkelysömör: 14 segítő gyógymód

2009.09.15. 11:39 Brigante


A pikkelysömörben szenvedők tünetei hasonlóak:
• Az ő sömöre is olyan, mint a többieké, vagyis más, egyedi.
• Ami másnál beválik, nála esetleg nem.
• Ami nála beválik, esetleg másnál nem.
• Bizonyos gyógymódok először jó eredményt hoznak, azután gyengébbet, végül semmit.
• Maga sem tudja, hogy mitől van ez a betegsége.
Ehhez tegyük hozzá, hogy a kiváltó ok ismeretlen, tetézzük meg azzal, hogy nincs rá végleges gyógymód, s kész a tökéletes recept a frusztrációra. Érthető tehát, hogy miért mondják a szakértők: A pikkelysömörrel szemben a modern orvostudomány teljesen reménytelen küzdelmet folytat.
A pikkelysömör olyan betegség, amelyben a bőr hámsejtjei túlteljesítenek.
Normális körülmények között a bőr 30 naponként újul meg; ennyi ideig tart az, hogy egy-egy sejt a bőr legalsó rétegéből a felszínre jusson. A pikkelysömörnél ez mindössze 3 nap, mintha a szervezet fékei felmondták volna a szolgálatot. Az eredmény: a bőrön egyes pontok kiemelkednek a többiek közül (ezeket hívják pikkelyeknek), vörösek és viszketnek. Amikor a beteg sejtek eljutnak a felszínre, elhalnak, úgy mint a normális sejtek, de olyan sok van belőlük, hogy a kidudorodó foltok fehér színt öltenek, ahogyan az elhalt sejtek lehámlanak.
A pikkelysömörnél váltakoznak a súlyosabb és enyhébb időszakok, a súlyosbodás többnyire télen következik be. Néha hónapokra, akár évekre eltűnik. Az életkor előrehaladtával a beteg állapota javulhat is, romolhat is.
Mivel nem ismert a kiváltó ok, nem létezik tökéletes gyógymód sem. Ám sok dolgot megtehet helyzetének megkönnyítésére. Sohase feledje azonban, hogy ami másnál bevált, nem biztos, hogy önnél is beválik. Próbálkoznia kell egyéni haditervet készíteni.

Kipróbálhatja az alábbi stratégiákat is:

Pikkelysömör: 14 segítő gyógymód

Szólj hozzá!

Címkék: bőr egészség életmód pikkelyes gyógymódok otthoni pikkelysömör

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr641383206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása