HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Övsömör: 5 hasznos ötlet a fájdalom legyőzésére

2009.09.14. 11:32 Brigante


Éles, égető fájdalmat érez az idegpályák lefutása mentén. Néhány nap múlva a bőrén haragos vörös kiütések jelennek meg, majd ezek zavaros folyadékkal telt hólyagokká változnak. Ekkor kezd el gyanakodni, hogy nem egyszerű kiütésről van szó.
Ez bizony övsömör, az idegek vírusos fertőzése.
A gyermekkori bárányhimlő a felelős érte. A Varicella zoster (VZ) nevű vírus, amely már annyi kínlódást okozott annak idején is, most ismét akcióba lépett. Az első fertőzés óta el sem hagyta a szervezetét, csak az immunrendszerének eddig remekül sikerült sakkban tartania, vagyis tökéletes tétlenségre volt kárhoztatva. Ez a remek immunrendszer még most is kordában tudja tartani a vírust, és nem engedi, hogy szervezetében elszaporodjon. Ez persze sovány vigasz, amikor a fránya kiütés nagyon fáj. És hát immunrendszer ide vagy oda, a vírusok sok szenvedést tudnak okozni, súlyosabb esetekben még azután is, hogy a hólyagok meggyógyultak.
A VZ vírus, melyet herpes zoster néven is emlegetnek, a hírhedt herpesz klán tagja. A „zoster” szó görögül övet jelent, és akik övsömörtől szenvednek, azok értik meg igazán, mennyire találó ez az elnevezés.

Hogyan tudja a lehető legelviselhetőbbé tenni a gyógyulás időszakát? A szakértők a következőket tanácsolják:

Nézzük akkor a kezelési módszereket:

Övsömör: 5 hasznos ötlet a fájdalom legyőzésére

Szólj hozzá!

Címkék: vírus egészség életmód vz herpesz gyógymódok otthoni övsömör

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr31380775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása