HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Narancsbőr (cellulitisz): 9-féle módszer a leküzdésére

2009.09.10. 10:48 Brigante

A mesebeli királynő így szólt, „tükröm, tükröm, mondd meg nékem, kinek a bőre a legszebb a világon?”
„A tiéd, csakis a tiéd, királynőm”, válaszolta a hűséges tükör. Így ment ez mindaddig, mígnem egy este, lefekvés előtt a tükör megjegyzést merészelt tenni az árulkodó, csúnya narancsbőrre a királynői combokon. És ahogy erre bizonyára mindenki emlékszik, a dolgok ettől kezdve bizony rosszra fordultak. Mivel a tükör így felmérgesítette, nem csoda, hogy a királynő szörnyű haragra gerjedt, amikor Hófehérkét és a hét bolondos törpét meglátta, amint fütyörészve jöttek vele szemben az úton.
A királynő tükre nem hazudott, és az öné is megmutatja a szomorú valóságot, amennyiben ön is viseli azokat a szerencsétlen egyenetlenségeket a combján, a fenekén vagy a felsőkarján. A narancsbőr valójában apró zsírpárnácskák sokasága. A bőr szerkezetét adó kötőszövetes rostok közül előboltosul a zsírszövet. Vannak, akik hajlamosabbak a narancsbőrre. Elsősorban azok a kövér nők, akik a fenekükre, a csípőjükre és a combjukra híznak.
Vannak olyanok - főleg nem orvosi körökben -, akik szerint a narancsbőr nemcsak zsírból áll. A narancsbőr zsírgömbök, salakanyagok és a kötőszövetben visszatartott víz keveréke. Az orvosok ezzel a teóriával nem értenek egyet. Azt sem helyeslik, ha a narancsbőr ellen mindent megteszünk, ha már egyszer kialakult. A cellulitiszt testmozgással és a testsúly normális szinten tartásával kell megelőzni. Mégis, aki ettől a rendellenességtől szenved, általában nem nyugszik bele és mindent ki akar próbálni, ami eltüntetheti a hibát.

Nézzünk akkor hasznos tanácsokat a narancsbőr eltüntetésére:

Narancsbőr (cellulitisz): 9-féle módszer a leküzdésére

1 komment

Címkék: egészség életmód narancsbőr gyógymódok otthoni cellulitisz

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr411372651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lukrécia80 · http://kozmetikusszalon.hu 2012.05.13. 17:14:54

A sok folyadék és a rendszeres mozgás miatt gyorsul az anyagcsere és távoznak a káros anyagok is a szervezetből, illetve a különböző masszázsok segíthetnek még a probléma leküzdésében.
süti beállítások módosítása