HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Köszvény: 13 tanács a legyőzésére

2009.09.03. 13:34 Brigante

A köszvény ízületi gyulladás, mely úgy jelentkezik, mint derült égből a villámcsapás, A kínzó, lüktető fájdalom, mely a betegséggel jár, gyakran éjszaka kezdődik. A bőr meleg és vörös, az ízület duzzadt és érzékeny. Rosszabb esetben a roham napokig is eltarthat.
A köszvényt, mely valaha az uralkodók kiváltságos betegsége volt, az igen közönséges húgysav okozza, amely mindannyiunk vérében megtalálható. Ha köszvénytől szenved, vagy túl sok húgysavat termel a szervezete, vagy normális mennyiséget termel, de nem üríti ki megfelelő mértékben. Mindkét esetben a többlethúgysavból apró kristályok válnak ki, melyek az ízületekben gyulladást okoznak.
Gyakran a nagylábujj az elsődleges célpont, de fájdalmas ponttá válhat majdnem mindegyik ízület. Noha a köszvény bárkinél kialakulhat, típusos áldozatai főként a túlsúlyos, középkorú férfiak, akiknek családjában korábban már előfordult a betegség. Amennyiben ebben a betegségben szenved vagy potenciális áldozata lehet, fogadja meg a szakértők itt felsorolt tanácsait.

A köszvény kezelésére íme néhány példa:

Köszvény: 13 tanács a legyőzésére

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód gyógymódok otthoni köszvény húgysav

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr591357532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása