HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Hüvelyi gombafertőzések: 23 természetes ellenszer

2009.08.30. 12:48 Brigante

A Candida albicans természetes körülmények között ártalmatlan élesztőgomba, amely a nők hüvelyében, valamint mind a férfiak, mind a nők emésztőrendszerében megtalálható.
A természetes flóra részei. Úgy élnek, mint a baktériumok a szájban. Ha antibiotikum szedése, vagy például cukorbetegség miatt az egyensúly felborul, akkor felszaporodik az élesztőgomba, és hüvelyi gombafertőzés alakul ki.
Más tényezők is kiválthatnak hüvelyi gombafertőzést, így a terhesség, a fogamzásgátló tabletták, a változó korban szedett hormonok, irrigálók, spermicid anyagok, a hüvely falának tampon okozta sérülései, szexuális aktus alatti elégtelen síkosság, valamint közösülés fertőzött személlyel.
Ha hüvelyi gombafertőzés alakul ki, az orvos a váladék mikroszkópos vizsgálatával igazolja a betegséget. Ezután olyan gyógyszert ír fel, amely elpusztítja a hüvely elszaporodott élesztőgombáit.
Ez egyszerűnek hangzik, de azok a nők, akiknek már volt ilyen fertőzésük, tudják, hogy egyáltalán nem az. A kínzó viszketést és égést, az élesztőre emlékeztető szagot, valamint a fehér, sajtszerű folyást okozó gomba hajlamos a visszatérésre.
A nők pedig bármit készek kipróbálni, hogy csillapítsák a kellemetlen tüneteket.
Lássuk hát, hogy mit ajánlanak a szakértők a hüvelyi gombafertőzésben szenvedőknek.

Hasznos tanácsok a hüvelygomba kezelésére és megelőzésére:

Hüvelyi gombafertőzések: 23 természetes ellenszer

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód hüvelyi gyógymódok candida otthoni hüvelygomba gombafertőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr551348330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása