HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Hörghurut (bronchitis): módszerek a köhögés csillapítására

2009.08.30. 12:35 Brigante

Az egész csiklandozással kezdődik. Egy láthatatlan kéz tollal csiklandozza a torka hátsó falát. Aztán mélyen a mellkasában valami morajlani kezd. A tüdején lévő vulkán hirtelen kitör, és a következő néhány percben egy nagy adag köpetet krákog fel.
Hörghurutja van. Pontosabban kifejezve a hörghurut az úr, mert a legtöbb esetben nem sok mindent lehet tenni ellene.
A bronchitis sok szempontból olyan, mint egy megfázás. Általában vírus okozza. Az antibiotikumok rendszerint nem sokat segítenek. Más a helyzet, ha baktériumok miatt lép fel fertőzés: ilyenkor az antibiotikumok hatékonyak.
A heveny hörghurut a legtöbb esetben egy-két hét alatt magától elmúlik, az idült hörghurutban szenvedő betegek viszont sokszor hónapokig is köhögnek és sípolnak. Bár hagyni kell, hogy a hörghurut a maga útját járja, néhány dolog a betegség idején megkönnyítheti a légzést.

Az alábbi linken hasznos praktikákat talál a hörghurut kezelésére:

Hörghurut (bronchitis): módszerek a köhögés csillapítására

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód köhögés gyógymódok otthoni hörghurut bronchitis

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr61348302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása