HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Vas, a vért és a szervezetet építő nyomelem

2017.02.22. 10:20 Brigante

A vas nyomelem, vagyis szervezetünkben nagyon kis mennyiségben, nyomokban fordul elő, viszont nélküle nem képes működni a test, ezért az elhasznált, vagyis felhasznált vasat rendszeresen pótolni kell.

A vashiány ma az egyik leggyakoribb hiánybetegség a világon. A vashiány sok szervünket, szövetünket roncsolja. Károsodhat a hormonális rendszer, a tápcsatorna, kevésbé ellenálló a szervezet a fertőzésekkel szemben, körmünk töredezik, hajunk hullik, bőrünk nagyon száraz. A terheseknél nő a koraszülés gyakorisága, a kis súlyú csecsemők aránya, az újszülöttek halálozásának valószínűsége. A legveszélyeztetettebbek / a növekedés fokozott vasigénye miatt/ a gyerekek, /a menstruációs vérvesztés miatt/ a szülőképes korban lévő nők, a a/magzat vasszükséglete miatt/ a kismamák. Bajba kerülhet az ésszerűtlenül diétázó, a sportolást túlzásba vivő, a vegetáriánus, a szegénység vagy nemtörődömség miatt helytelenül táplálkozó és bizonyos krónikus beteg is.

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Szólj hozzá!

Címkék: vas táplálkozás betegségek étel recept alzheimer gyógyító gyógymódok alvászavarok aminosav gyógyítása ágyéktáji aminosavak csireke

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr2512281467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása