HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

ÍZÜLETI BETEGSÉGEK

2011.07.02. 13:29 Brigante

Az ízületi betegségeknek több mint 100 típusa ismert, amelyeket két cso­portba sorolunk. Az egyik­be az akut és krónikus gyulladások (arthritisek), a másikba az ízületi kopá­sok (artrózisok) tartoznak. Az artrózis bármely ízület­ben kialakulhat; hátterében a mozgásszegény életmód, a túlsúly vagy valamilyen sérülés áll. A csontok fel­színét védő és a lengéscsil­lapító szerepét betöltő porc kopása miatt a csont a másik csonthoz dörzsölődik, és az ízület fájdalma­san merevvé, duzzadttá válik. Artrózis általában 60 év felett jellemző, és a nők körében gyakoribb. Az arthritis oka lehet az ízületek baktérium-, vírus­fertőzés vagy anyagcsere­zavar miatt kialakult gyulla­dása. A köszvényt a vér magas húgysavszintje idézi elő. Szintén gyakori a reumás ízületi gyulladás.

Tovább a teljes cikkhez>>

Szólj hozzá!

Címkék: a betegség fájdalom betegségek gyulladás reuma ízületi reumás

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr433032447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása