HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Zsíros bőr: 6 szépítőszer a mosolygósabb arcért

2009.10.16. 10:56 Brigante


Ha zsíros a bőre, legyen nyugodt, nem ön tehet róla. Ha mindenáron bűnbakot keres, akkor szidja az őseit. Minden valószínűség szerint olyan helyről származnak, ahol a zsíros bőr hasznosnak bizonyult, például a túlzottan is erős napsütés vagy a monszun hatásainak kivédésében. És most itt áll ön, tipikus városlakó és a csillogó homloka kínos, mert semmi szüksége védelemre a perzselő naptól vagy a trópusi záportól.
Az örökletességnek nagy a szerepe abban, hogy valakinek zsíros-e a bőre, de a hormonháztartásé sem kisebb. Terhes nőknél a szervezetben zajló hormonális változások következtében átmenetileg zsírosabbá válhat az arcbőr. Hasonló a helyzet azoknál a nőknél, akik egy bizonyos fajta fogamzásgátló tablettát szednek. A stressz is közrejátszhat a zsírt termelő mirigyek túlműködésében. Nem megfelelő kozmetikumok hatására az enyhén zsíros bőr nagyon zsírossá válhat. E tényezők közül van, amit ki lehet iktatni, van amit nem.
A zsíros bőr ellen nincs varázsszer. A legfontosabb, hogy tartsa tisztán a bőrét. Az alábbiakban közreadott ötletek segítenek önnek abban, hogy hogyan lehet ezt a lehető legjobban csinálni.
Jó hír viszont, hogy a bőrgyógyász szakértők szerint a zsíros arcbőrnek vannak előnyei is, s ezek közül talán a legfontosabb az, hogy a zsíros arcbőr jobban viseli az öregedést és kevésbé ráncosodik, mint a száraz vagy átlagos bőr.

Nézzünk kezelési javaslatokat zsíros bőrre:

Zsíros bőr: 6 szépítőszer a mosolygósabb arcért

1 komment

Címkék: bőr egészség életmód tanácsok zsíros kozmetika gyógymódok otthoni kezelése bőrre

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr691453782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lukrécia80 · http://kozmetikusszalon.hu 2012.05.06. 19:56:14

A púder vagy a hintőpor mindig megoldja az ilyen problémámat, mindig is zsíros volt a bőröm, persze nyáron, nem ez a legjobb megoldás, de a maradék 3 évszakban segít. :)
süti beállítások módosítása