HTML

Otthoni Praktikák

Életmód tanácsok, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, több száz finom recept. Egyszóval minden ami az egészséges életmódhoz kell.

Friss topikok

Linkblog

Hólyaghurut: 10 gyógymód a kellemetlen probléma kezelésére

2009.08.27. 15:34 Brigante

Úgy ismeri a mellékhelységbe vezető utat, mint a tenyerét. Sűrűn kell mennie. Ám amikor végre odaér- nem sok minden történik. Ha mégis, akkor égető problémát okoz. Miről van szó? Egy olyan betegségről, amely tipikus női betegségként van számon tartva. (Bár férfiak is elkaphatják, de ez igen ritka.)
Valószínűleg ez a leggyakrabban előforduló fertőzés, amit az orvosoknak kezelniük kell.
A nők 50 százaléka legalább egyszer hólyaghurutos lesz, és 20 százalékuk többszörösen fertőződik – sok nő akár évente egy-két alkalommal is megkapja.
Vajon mi ennek az oka? A hólyagfertőzések leggyakoribb kórokozója az E.coli baktérium, amely a végbélben egyébként is jelen van, de a hüvelyben is megtelepedhet. Onnan küzdi fel magát a húgycsőbe, amely a húgyhólyagból vezeti le a vizeletet. A hüvelyben a baktérium nem okoz gondot; a probléma akkor kezdődik, amikor a húgyutakba jut.
Ezek a baktériumok minden nőben jelen vannak. A húgyúti fertőzésben
szenvedő nők anatómiailag nem különböznek azoktól, akik nem kapják meg.
Egyszerűen arról van szó, hogy egyelőre ismeretlen okok miatt fogékonyabbak a fertőzésre.
A baktérium irritálja a hólyag falát, de nem jobban, mint ahogy a bőrt egy alapos leégés. Az égető, csípő érzés azonban kényelmetlenné teheti az életet. Szerencsére van néhány jó hírünk is. Sokféle módon csökkentheti a húgyúti fertőzés kellemetlenségeit, gyorsan gyorsan túl lehet a betegségen. Az itt felsorolt, orvosok által tesztelt módszerekből az is kiderül, hogyan.

Az alábbi linken találhat 10 gyógymódott a felfázás ellen:

Hólyaghurut: 10 gyógymód a kellemetlen probléma kezelésére

1 komment

Címkék: betegségek egészség életmód gyógymódok otthoni felfázás hólyaghurut nőgyógyászati

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr41342094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása